China herdenkt doden aardbeving

China herdenkt doden aardbeving Dujiangyan. Om 2.28 uur lokale tijd, precies een week na de aardbeving in China, herdacht het land gisteren de slachtoffers met drie minuten stilte. China is drie dagen officieel in rouw om de meer dan 34.000 doden die inmiddels zijn geteld. De aardbeving trof de provincie Sichuan met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter. De totale schade kan oplopen tot ruim 48 miljard euro, schatten Chinese economen. Foto Reuters Rescue workers mourn in earthquake-hit Dujiangyan, Sichuan province May 19, 2008, during the three minutes of silence being observed around China. Sirens wailed as China paused in grief on Monday as the country began three days of mourning for more than 30,000 victims of an earthquake that struck a week ago. REUTERS/Jianan Yu (CHINA) REUTERS