Bod op Corporate Express doorgezet

De Amerikaanse kantoorinrichter Staples heeft gisteren officieel een overnamebod gedaan op de Nederlandse concurrent Corporate Express. Staples biedt 8 euro per aandeel. Corporate Express heeft het bod opnieuw verworpen.

Het bod waardeert het Nederlandse bedrijf op circa 2,8 miljard euro, inclusief de schuldenlast.

Aandeelhouders kunnen hun aandelen tot en met 27 juni aanbieden. Staples doet zijn bod gestand als 75 procent van de aandelen aangeboden worden.

Het bestuur van Corporate Express heeft de biedingen van de Amerikaanse concurrent al diverse malen afgewezen en deed dit vanmorgen opnieuw. Het eerste bod – uit februari – bedroeg 7,25 euro per aandeel. Vorig week werd het bod verhoogd tot 8 euro. Volgens Corporate Express zijn de biedingen te laag.

Staples richt zich daarom nu rechtstreeks tot de aandeelhouders. Volgens Staples-topman Ron Sargent is het juist een uitstekend bod. Het biedt, met het uitbetaalde dividend van 0,21 euro eind april, een premie van 90 procent op de slotkoers van het aandeel Corporate Express op 4 februari. Het aandeel sloot toen op 4,32 euro. Een dag later begonnen de overnamegeruchten en steeg het aandeel hard. Vanmorgen kostte het aandeel rond de 8,04 euro.

Het ontbreken van medewerking van Corporate Express, zo schrijft Staples in zijn biedingsbericht, maakt het moeilijk om specifieke plannen te maken. Staples zegt geen grote veranderingen te verwachten in het werknemersbestand van Corporate Express en denkt een significante aanwezigheid te behouden in Nederland.

Lees het biedingsbericht van Staples op nrc.nl/economie