Basketballers van San Antonio nog langs New Orleans

NEW ORLEANS, 20 mei. De basketballers van San Antonio Spurs hebben zich geplaatst voor de finale van de Western Conference in de Amerikaanse profcompetitie NBA. Daarin speelt de titelhouder tegen Los Angeles Lakers. De Spurs wonnen gisteravond het zevende en beslissende duel in de play-offs bij New Orleans Hornets: 82-91. De bezoekers uit San Antonio rekenden daarmee af met een opvallende reeks. De eerste zes ontmoetingen tussen de Spurs en de Hornets waren steeds gewonnen door de thuisspelende ploeg. De eerste wedstrijd tussen de Spurs en de Lakers staat morgenavond in Los Angeles op het programma. De winnaar van de finale in de Western Conference speelt tegen de winnaar van de Eastern Conference om het NBA-kampioenschap. In het oosten staan Boston Celtics en Detroit Pistons tegenover elkaar.