3 Delen

Meekijken op oma's bureaublad

Bureaublad delen

www.yuuguu.com

Hoe moet je ook al weer inloggen? Help, mijn e-mail doet het niet! Iedereen die wel eens heeft geprobeerd een ander via de telefoon bij computerproblemen te helpen, weet hoe lastig dat is. Zeker als het een tachtigjarige moeder betreft die wel wil, maar je aanwijzingen niet ‘verstaat’. Yuuguu, een klein programma dat op de achtergrond draait, werkt dan perfect. Je kunt meekijken op het bureaublad van de ander en krijgt muis én toetsenbord virtueel in handen. Alles wat moeder hoeft te doen, is een verzoek om haar desktop te delen accepteren. Datzelfde concept maakt het ook makkelijk om met meer mensen gelijktijdig aan een document te werken bijvoorbeeld. Je kunt chatten of inbellen voor een groepsconferentie. Op korte termijn kan dit alles ook via je browser en hoef je niets meer te downloaden. (CJ)

Met bijdragen van Carola Janssen, Linda van Stek en Irene de Vette