Waypoint-kaart: GPS fietsroutes op cd-rom

paddestoel.jpgVoor de meeste mensen is een ouderwetse paddestoel genoeg om de weg te vinden tijdens een leuke fietstocht. Of je gebruikt dat handige knooppuntensysteem. Maar een veeleisende recreant schroeft zijn navigatiesysteem op het stuur om de leukste route uit te stippelen.
Losse routes zijn al her en der op het web te vinden. Een complete kaart met Nederlandse fietsroutes is echter nieuw. GPS-distributeur Waypoint brengt deze maand een digitale fietskaart op cd-rom uit (69 euro), die je net als een gewone wegenkaart op een navigatiesysteem kunt laden en ook aangeeft wanneer je af moet slaan.

fiets.jpgDe kaart is ontworpen voor gebruik met Garmin-systemen. Volgens de makers bevat de cd 156.000 kilometer wegen en paden. 17.000 kilometer weg was ongeschikt om te fietsen. Maar gelukkig 41.000 kilometer valt in de categorie ‘mooi om te fietsen’. Dat wordt nog een drukke zomer.

    • Marc Hijink