Vanaf morgen: weer geen bus

Het streekvervoer gaat deze week opnieuw staken, nadat gesprekken tussen vakbonden en werkgevers zaterdag zijn mislukt. Morgen, woensdag en donderdag staan de bussen voor 07.00 uur, tussen 09.00 en 16.00 uur en vanaf 19.00 uur stil. Omdat deze week de schoolexamens beginnen, zullen de bussen wel in de spits rijden. Er hoeft niet betaald te worden. Staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer (ChristenUnie) heeft gisteren vanuit China, waar ze op werkbezoek is, vakbonden en werkgevers in het streekvervoer opgeroepen om een bemiddelaar in te schakelen. Het nieuwe bod van de werkgevers hield in dat bovenop het oorspronkelijke loonbod van 12 procent over drie jaar een dertiende maand voor de werknemers zou komen. Wel moeten de chauffeurs een kwartier pauze op kosten van de baas inleveren en in ruil voor de dertiende maand zeventien atv-dagen en de huidige eindejaarsuitkering van 0,65 procent opgeven. (ANP)