Shortlist van Samuel Johnsonprijs bekend

rotterdam. In Engeland is de shortlist bekend gemaakt met de zes non-fictieboeken die kans maken op de prestigieuze Samuel Johnsonprijs. Volgens de bookmakers maakt Patrick French` biografie van schrijver V.S. Naipaul de meeste kans op het prijzengeld van 37.500 euro. Behalve het boek van French, getiteld `The world is what it is: the authorized biography of V.S. Naipaul`, zijn genomineerd `The suspicions of Mr. Whicher or the murder at Road house hill van Kate Summerscale`, `Blood river: a journey tot Africa`s broken heart` van Tim Butcher, `he whisperers van Orlando Figes`, `Crow country` van Mark Cocker en `The rest is noise` van Alex Ross. French` boek is omstreden omdat Nobelprijswinnaar V.S. Naipaul zeer negatief wordt beschreven. De winnaar wordt 15 juli bekend.