Rusland onttroont Canada in Quebec

Rusland onttroont Canada in Quebec QUEBEC CITY, 19 mei. De Russische doelman Evgeni Nabokov stopt een inzet van de Canadese aanvaller Jonathan Toews in de finale van het WK ijshockey. Rusland werd gisteren in Quebec wereldkampioen door in de finale titelverdediger Canada met 5-4 te verslaan. De gastheren, die droomden van een 25ste titel, bogen pas in de verlenging. De Canadezen leidden aanvankelijk met 4-2. Ilja Kovaltsjoek maakte na drie minuten in de extra tijd de winnende treffer. Hij scoorde in een powerplay. Doelman Cam Ward had geen verweer op zijn schot van een meter of acht. Kovaltsjoek scoorde in de slotfase de gelijkmaker. De Russen werden vijftien jaar geleden voor het laatst wereldkampioen. Foto AFP Evgeny Nabokov (C) of Russia stops a shot by Jonathan Toews (R) of Canada as Vitali Proshkin (L) of Russia defends during the Gold Medal Game of the International Ice Hockey Federation World Championship at the Colisee Pepsi on May 18, 2008 in Quebec City, Canada. Russia defeated Canada 5-4 in overtime to win the gold medal. Elsa/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP