Radio Voorkeur

Kunststof. Socioloog en schrijver Abram de Swaan over de P. C. Hooftprijs die hij donderdag krijgt voor zijn essays. De Swaan kan in een voorbeeldige stijl begrijpelijk schrijven over simpele zowel als ingewikkelde dingen. Radio 1, 19.04-20.00u.

BIS: De droom van Jan van Vlijmen. In 1997 vatte Jan van Vlijmen, toen artistiek leider van het Holland Festival, het plan op om alle symfonieën en kamermuziek van Matthijs Vermeulen in één Festivaleditie ten gehore te brengen. In juni 2008 is het 120 jaar geleden dat Matthijs Vermeulen ter wereld kwam. Deze maand worden de opnames opnieuw integraal uitgezonden als een hommage aan beide mannen. Radio 4, 20.02-22.45u.

Casa Luna. Antropoloog en pianist Henk Mak van Dijk praat over zijn boek De oostenwind waait naar het westen, over Indische componisten en composities tussen 1898 en 1945. Uit dat boek zijn nog twee andere projecten voortgekomen, te zien en te horen op de 50ste Pasar Malam Besar in Den Haag: een tentoonstelling over Indische componisten en de opera Attima, van de Indische componist Constant van de Wall. Radio 1, 0.02-0.45u.