Overige films

Batman Begins (Christopher Nolan, 2005, VS). Batman Begins levert wat superheldensaga’s moeten leveren - de wereld wordt bedreigd, de wereld wordt gered. Christian Bale speelt de held in vleermuispak met dodelijke ernst. Daarmee staat de film – opgezet als een zo realistisch mogelijk psychologische drama – ver af van de Batman in de oorspronkelijke strip. SBS 6, 20.30-23.10u.

Dumb and Dumberer: When Harry met Lloyd (Troy Miller, 2003, VS). Armoedige voorloper van de cultkomedie Dumb & Dumber speelt zich af op de middelbare school van de twee onnozele halzen. RTL 7, 20.30-22.10u.

K2 (Franc Roddam, 1991, GB). Geoliede bergbeklimmersfilm vindt actie belangrijker dan psychologie. Twee vrienden – Michael Biehn en Matt Craven – voegen zich bij een groep om de op één na hoogste berg ter wereld te bedwingen. BBC1, 0.45-2.30u.