Oudere Marokkanen bezoeken Auschwitz

AUSCHWITZ. Een groep van circa dertig Marokkaanse mannen uit Amsterdam-West heeft gisteren een krans gelegd bij het internationaal monument in het nazivernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. In de gaskamers hebben de nazi`s daar ongeveer 1,1 miljoen joden en andere mensen omgebracht. De reis is een initiatief van de Werkgroep Marokkaanse Ouderen uit Amsterdam-Slotervaart. De mannen brengen een tweedaags bezoek aan het voormalige kamp in het zuiden van Polen. De reis moet hen meer bewust maken van de Tweede Wereldoorlog. Veel van de deelnemers vervullen een belangrijke rol in de Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam-West. Daardoor kunnen zij hun ervaringen in het vroegere vernietigingskamp overbrengen op anderen door bijvoorbeeld voorlichtingsbijeenkomsten.