op nrcnext.nl

Fotoserie

Aardbeving Sichuan

President Hu Jintao van China is vrijdag naar het rampgebied gegaan. De schade is groot en er zijn veel slachtoffers gevallen.

Bekijk de foto's op nrcnext.nl/sichuanfotos

Vandaag in de weblogs

Op de fiets naar Peking

Vier weken al zijn Marjolein Verhoeven en Julie Tabbers onderweg door Turkije. Ze naderen het einde van immense land, op weg naar het Koerdische deel. In zes maanden fietsen Julie en Marjolein naar de Olympische Spelen in Peking, 13.000 kilometer verderop. Op hun weblog schrijven ze: „Op 2.800 meter zetten we onze tent op, de sneeuw waait om onze oren en de kou slaat toe.”

Lees verder over de tocht via nrcnext.nl/nextlog

City Life in Afrika

Journaliste Femke van Zijl blogt vanuit Angola over het stadsleven in hoofdstad Luanda, over onthoofde palmbomen, de stinkende baai en weinig duurzame miljardenprojecten. „Luanda 2008 doet denken aan Berlijn in de jaren negentig. Het is één grote bouwput en over tien jaar zal deze stad onherkenbaar zijn veranderd.”

Lees de laatste aflevering over Luanda via nrcnext.nl/citylife