Ontvoerde diplomaat Pakistan weer vrij

Islamabad. De in februari ontvoerde Pakistaanse ambassadeur in Afghanisan is zaterdag weer thuisgekomen. Volgens Tariq Azizuddin werd hij vrijdag door zijn ontvoerders vrijgelaten in het Pakistaanse tribale gebied Waziristan. Over hun identiteit was hij onduidelijk. In maart verklaarde hij in een opgenomen videoboodschap, uitgezonden op de televisiezender Al-Arabiya, in handen te zijn van de Talibaan. De vrijlating van Azizuddin komt terwijl de Pakistaanse regering, tot onvrede van het Westen, vredesonderhandelingen voert met islamitische militanten in het Afghaanse grensgebied. Volgens een anonieme Pakistaanse veiligheidsofficier zijn afgelopen dagen zeker 40 gevangengenomen Talibaanstrijders vrijgelaten. Volgens de regering zijn er geen concessies gedaan.