Krijgt Hind wél stemmen van Oost-Europa?

Krijgt Hind wél stemmen van Oost-Europa? Belgrado. Zangeres Hind (23) repeteert voor het Eurovisie Songfestival. De vroegere Idols-finaliste neemt namens Nederland deel aan de 53ste editie van het festival, dat dit jaar plaats heeft in de Servische hoofdstad Belgrado. Morgen staat ze met het nummer Your heart belongs to me in de eerste halve finale. Donderdag volgt de tweede halve finale. De grote finale is zaterdag. Het is dit jaar voor het eerst dat het Songfestival twee halve finales heeft in plaats van één. Elke avond doen negentien landen mee. Het publiek kiest daarvan negen liedjes, een professionele jury kiest er óók nog een en zo gaan er in totaal 20 liedjes naar de finale. De laatste drie jaar is het de Nederlandse kandidaten niet gelukt tot de finale door te dringen. Door deelname van veel Oost-Europese landen ontstaat blokvorming. Veel stemmen uit Oost-Europa gaan naar buurlanden. Dat leidt volgens muziekkenners tot een ongelijke strijd. Van de 43 landen die zich hebben aangemeld, behoort minder dan de helft tot de traditionele Eurovisie-landen. Foto Dirk-Jan Visser (Photo Dirk-Jan Visser: Belgrade / Belgrado - Serbia / Servie: 16-05-2008) Hind, the Dutch representative in the 53 edition of the Eurovision Song Festival, during her rehearsal in the Belgrade Arena. Visser, Dirk-Jan

Zangeres Hind (23) repeteert voor het Eurovisie Songfestival. De vroegere Idols-finaliste neemt namens Nederland deel aan de 53ste editie van het festival, dat dit jaar plaats heeft in de Servische hoofdstad Belgrado.

Morgen staat ze met het nummer Your heart belongs to me in de eerste halve finale. Donderdag volgt de tweede halve finale. De grote finale is zaterdag. Het is dit jaar voor het eerst dat het Songfestival twee halve finales heeft in plaats van één. Elke avond doen negentien landen mee. Het publiek kiest daarvan negen liedjes, een professionele jury kiest er óók nog een en zo gaan er in totaal 20 liedjes naar de finale.

De laatste drie jaar is het de Nederlandse kandidaten niet gelukt tot de finale door te dringen. Door deelname van veel Oost-Europese landen ontstaat blokvorming. Veel stemmen uit Oost-Europa gaan naar buurlanden. Dat leidt volgens muziekkenners tot een ongelijke strijd. Van de 43 landen die zich hebben aangemeld, behoort minder dan de helft tot de traditionele Eurovisie-landen.