Jazzwereld Rotterdam is kwaad op Raad

Vertegenwoordigers van de jazzwereld in Rotterdam en Amsterdam protesteren in brieven aan het Rotterdamse gemeentebestuur tegen het negatieve advies dat de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur heeft uitgebracht over de jazzprogrammering in Lantaren/Venster in Rotterdam. Onder de briefschrijvers zijn het North Sea Jazz Festival in Rotterdam en het Bimhuis in Amsterdam.

Volgens de Raad voor Kunst & Cultuur is het aanbod in Lantaren/Venster te eenzijdig Amerikaans georiënteerd. De briefschrijvers spreken dat tegen en zeggen dat programmeur Kadir Selçuk in de afgelopen vier jaar Lantaren/Venster heeft ontwikkeld tot een toonaangevend jazzpodium in Nederland met een groot aanbod van Nederlands en Europees talent. Er waren onder andere festivals met Europese, Scandinavische en Britse jazz.