Inter kampioen Italië, AC Milan in UEFA Cup

Internazionale heeft gisteren de titel veroverd in de Italiaanse Serie A. De ploeg uit Milaan versloeg op de laatste competitiedag in een uitwedstrijd Parma met 2-0 en bleef daarmee buiten bereik van naaste belager AS Roma. De Romeinen kwamen in en tegen Catania niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Inter dankte de zege aan de Zweed Zlatan Ibrahimovic, die in de tweede helft beide treffers maakte. De Milanese club veroverde voor de zestiende keer de titel in de hoogste klasse van het Italiaanse voetbal. Het was het derde achtereenvolgende kampioenschap voor Inter in de Serie A. Nummer twee AS Roma kwam tegen Catania nog wel op voorsprong door een doelpunt van Vucinic, maar Martinez maakte vijf minuten voor tijd gelijk voor de Siciliaanse club.

Inter en AS Roma spelen komend seizoen in de Champions League. Juventus was al zeker van de derde plaats en dient zich via de voorronde te plaatsen voor het meest lucratieve Europese bekertoernooi. Fiorentina legde dankzij een 1-0 zege op Torino beslag op de vierde plaats die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

De vierde plek in de eindrangschikking voor de club uit Florence betekent een fikse streep door de rekening van AC Milan, dat daardoor volgend seizoen is veroordeeld tot het toernooi om de UEFA Cup. Milan, vorig seizoen nog winnaar van de Champions League, won voor eigen publiek met 4-1 van Udinese. Maar dat was niet voldoende voor de club van de Nederlander Clarence Seedorf, die vlak voor tijd het vierde doelpunt maakte. Parma en Empoli degradeerden naar de Serie B, voor hekkensluiter Livorno was degradatie al eerder een feit. (ANP)