Hulp in China bedolven

Door naschokken in beweging gezette aardverschuivingen hebben afgelopen weekend veroorzaakt dat meer dan tweehonderd hulpverleners onder de modder bedolven zijn. Dat heeft het Chinese ministerie van Transport bekendgemaakt. Het is nog onduidelijk of de reddingswerkers al weer zijn uitgegraven.

Met de afkondiging hedenochtend van een rouwperiode van drie dagen hebben de Chinese autoriteiten de hoop opgegeven om de naar schatting 15.000 vermisten van de aardbeving in Sichuan nog levend te vinden.

Precies een week na de zware aardbeving om 14.28 uur Chinese tijd gingen in heel China de vlaggen halfstok. Het verkeer werd drie minuten lang stilgezet, net als de beurshandel.

De aandacht van de reddingswerkers gaat nu uit naar opvang van daklozen en de verzorging van gewonden. Volgens het opperbevel van het leger hebben de nucleaire installaties in Sichuan de aardbeving goed doorstaan. De dammen in het rivierrijke gebied zijn beschadigd waardoor overstromingen dreigen te ontstaan. De economische schade van de ramp wordt door de Chinese regering geschat op 7 miljard euro.

Aardbeving China: pagina 4