HSV: plaats in UEFA Cup

Hamburger SV heeft zich zaterdag dankzij een 7-0 overwinning op Karlsruhe verzekerd van een plaats in de UEFA Cup voor volgend seizoen, als Martin Jol landgenoot Huub Stevens als coach opvolgt. Aanvoerder Rafael van der Vaart maakte de openingstreffer, Jose Paolo Guerrero trof driemaal doel voor HSV, dat op de slotdag van de competitie naar de vierde positie klom. Door de monsterzege vertrekt Stevens met opgeheven hoofd naar PSV.

VfL Wolfsburg, dat bij Borussia Dortmund won (2-4), eindigde als vijfde en plaatste zich eveneens voor de UEFA Cup. Schalke 04, met assistent-trainer Youri Mulder op de bank, was met 2-0 te sterk voor FC Nürnberg. De nieuwe club van de Nederlandse coach Fred Rutten eindigde als derde en speelt in de voorronde van de Champions League.

Nummer twee Werder Bremen versloeg Bayer Leverkusen met 1-0 en speelt evenals landskampioen Bayern München komend seizoen in de Champions League. Bayern, tevens bekerwinnaar, sloot een succesvol seizoen af met een 4-1 zege op Hertha BSC. De Italiaan Luca Toni scoorde driemaal en werd met 24 treffers topscorer van de Bundesliga.

FC Nürnberg degradeert net als Duisburg en Hansa Rostock naar de tweede Bundesliga. 1899 Hoffenheim is gisteren gepromoveerd naar de Bundesliga. Het is de vijftigste nieuwkomer op het hoogste niveau van het Duitse voetbal. Borussia Mönchengladbach en FC Köln waren al gepromoveerd. (ANP)