Het slechtste van hun toch al intens verdorven karaktertjes

Net zo leuk als het programma Ranking the Stars zelf zijn de roddels-van-achter-de-schermen die op gang komen als er een nieuwe serie is gelanceerd. Alle afleveringen – waarbij tien bekende vrouwen vragen over elkaar moeten beantwoorden zoals ‘Wie leest er ooit een boek?’ – worden naar verluidt altijd op één dag, achter elkaar, opgenomen in een zuurstofloze tv-studio waar de deelneemsters niets te eten en drinken krijgen, alleen grote bokalen met pure alcohol, waardoor het slechtste van hun toch al intens verdorven karaktertjes naar boven komt.

Dat levert fijne tv op.

En fijne achter de schermen-toestanden. Dit jaar, bij de Ranking-zomereditie, schijnt Chazia Mourali de zwakste schakel onder de deelneemsters geweest te zijn. Chazia had een eigen peloton van kappers en visagisten meegenomen en werd door de andere dames steeds afgekat omdat haar beauty-team zo lang met haar aubergine extensions bezig was, las ik. Aan het eind van de opnames schijnt Chazia dan ook huilend per taxi afgevoerd te zijn.

Ook Catherine Keyl verliet ontdaan de studio, omdat zij bij vragen als ‘Wie wil je insmeren op het strand?’ steeds als minst gewilde uit de bus kwam. Catherine had kennelijk verwacht dat zij het met gemak zou winnen van de Vriendin van Jan Smit Met de Lange Achternaam. Niet, dus.

Winnares, in mijn ogen, van aflevering 2, was Lucille Werner. Ik was al een closet-Lucille-bewonderaar geworden toen ik haar van de winter bij het Tros-Sterrencircus een bloedstollende messenwerp-act had zien doen, maar na Ranking ben ik definitief fan.

In één klap wierp Lucille haar enge CDA-Balkenende-imago van zich af door a. eerlijk te vertellen dat ze nooit, maar dan ook nooit een boek leest (terwijl die andere bekende vrouwen natuurlijk allemaal weer heel druk beweerden dat ze op hun vakanties op Bali het hele oeuvre van Dostojevski wegzetten) en b. te verhalen over de twee keer dat zij van een Zeeuwse camping verwijderd was wegens wangedrag (op dit moment verloor ze Balkenende als adorateur).

En dan kwam er ook nog de onthulling van Patty Brard dat Lucille een enorm gezellige drinkebroer is: „Giet daar een borrel in en je kan echt negentien Lingo’s op een dag opnemen!” aldus Pat over Lucille.

Van Ranking the Stars worden er ook ongeveer negentien op een dag opgenomen, met veel vergieten van borrels, dus dat belooft allerlei heerlijks voor de komende afleveringen.

Aaf Brandt Corstius

    • Aaf Brandt Corstius