Frankrijk: leraren demonstreren tegen hervorming Sarkozy

Parijs. Tienduizenden Franse leraren zijn gisteren in Parijs de straat op gegaan om te protesteren tegen de voorgenomen hervormingen van president Sarkozy. De politie zei dat er 20.000 mensen op de been waren, volgens de organisatie waren het er 45.000. ”School in gevaar”, stond er op een van de borden die de betogers droegen tijdens hun tocht van de Place de l`Opera naar de Bastille. Volgens de demonstranten handelt de regering als een accountant en in ze meer bezig met de kosten dan met de kwaliteit van het onderwijs. De regering wil duizenden banen schrappen, voornamelijk door afvloeiingsregelingen, om het omvangrijke Franse ambtenarencorps in te krimpen. Het verzet tegen de hervormingen vormt een groeiend probleem voor Sarkozy, die het steeds minder goed doet in de peilingen. Komende week zijn er meer demonstraties gepland.