Film van de dag

John Cusack als de huurmoordenaar in therapie in Grosse Pointe Blank. RTL Nederland Grosse pointe blank Deze foto is vrij van rechten voor publicatie bij redactionele artikelen Naamsvermelding fotograaf verplicht: Buena Vista Buena Vista International

Grosse Pointe Blank. Een paar jaar voordat de televisieserie The Sopranos werd geprezen om zijn ‘originele’ idee van een maffiabaas die stiekem in therapie is, was er al de bijzonder vermakelijke zwarte komedie Grosse Pointe Blank, die in Nederland helaas alleen op video verscheen. John Cusack speelt de huurmoordenaar Martin Blank – zijn achternaam verraadt de existentiële leegte in zijn bestaan – die op aanraden van zijn psychiater (Alan Arkin) naar zijn schoolreünie in de buitenwijk Grosse Pointe in Detroit gaat, zodat hij wellicht uit zijn geestelijke crisis komt. Hier loopt hij zijn ex-geliefde Debi (Minnie Driver) weer tegen het lijf, die hij tien jaar eerder in de kou liet staan door niet op te dagen bij de Prom Night. Tegelijkertijd heeft hij er een klus te doen en wordt hij op de hielen gezeten door de FBI.(George Armitage, 1997, VS), RTL7, 22.10-0.15u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg