Droog en warmer

De afgelopen dagen was het kouder dan normaal, maar de temperatuur gaat deze week weer omhoog. Het blijft droog en de zon zal vaak schijnen.

Vanochtend vroeg moesten hier en daar automobilisten de ruitenkrabber tevoorschijn halen. Aan de grond vroor het lokaal vier graden. Vanuit het noordwesten dreven ook een paar buitjes van zee binnen. Het is voorlopig de laatste regen, want na vandaag zal het geruime tijd droog blijven.

De stapelwolken lossen vanavond op en er volgt een rustige, heldere en koude nacht met lokaal vorst aan de grond.

Morgen overdag is het zonniger dan vandaag. Er ontstaan minder stapelwolken. Bij een overwegend matige noordoostenwind wordt het 15 tot 18 graden.

De rest van de week bepaalt een krachtig hogedrukgebied boven het noorden van Scandinavië ons weer. Aan de zuidflank staat een matige tot vrij krachtige wind, die geleidelijk draait van noordoost naar oost. Stralend zonnig is het niet, zo nu en dan drijven er wolkenvelden over, maar warmer wordt het wel.

Woensdag wordt het lokaal 20 graden in het zuiden van het land en de dagen daarna stijgt het kwik naar 18 tot 22 graden, op zaterdag op sommige plekken zelfs naar 23 graden. Daarmee is de lente opnieuw helemaal terug.