Amsterdam: vijf kilometer boeken

Amsterdam: vijf kilometer boeken Amsterdam, 19 mei. Bezoekers struinen over de grootste boekenmarkt ter wereld in Amsterdam. Gisteren werd vijf kilometer van het centrum, vanaf de Nieuwmarkt tot en met het Waterlooplein, ingericht met 900 boekenkramen. Handelaren, particulieren en uitgevers verkochten er hun boeken. Ook waren er signeersessies van schrijvers en lazen dichters voor uit hun werk. Amsterdam is een jaar lang Wereldboekenstad. De jaarlijkse boekenmarkt in Deventer, andere jaren altijd de grootste boekenmarkt, is net iets kleiner dan die in Amsterdam: daar staan op de eerste zondag in augustus 878 kramen. Foto Bram Budel Zoeken naar dat ene goede boek op de grootste boekenmarkt ter wereld. In het centrum van Amsterdam rond de Nieuwmarkt en het Waterlooplein stonden vandaag marktkramen met een lengte van 5 kilometer vol met boeken. Amsterdam is vanaf nu een jaar lang wereldboekenstad aangewezen door Unesco. FOTO: BRAM BUDEL Budel, Bram