4 KENNISCAFÉ

Europa, Nederland,Hilversum, 14-06-2007 KBCZ, Koepel Behandelcentra Chronische Ziekten, Heideheuvel. Behandelcentrum voor Obesitas kinderen, een vorm van ernstig overgewicht, Zo ernstig dat het wordt gezien als een chronische ziekte. Onder begeleiding van een interdisciplinair team: een kinderarts, een di‘tist, een bewegingsdocent, een oefentherapeut, een psycholoog, een maatschappelijk werker en een groepsopvoeder wordt er een programma samengesteld, Het doel van de behandeling is afvallen door middel van voedingrichtlijnen, beweging, gedragsverandering. Een jonge vrouwelijk patiente op de weegschaal in de behandelkamer Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

Obesitas: verzadigde welvaart?

Amsterdam: De Balie. Aanvang: 20.30u. Toegang is gratis, wel reserveren via www.balie.nl

Zwaarlijvigheid, vetzucht, obesitas. De termen vliegen je in de media om het hoofd. Er wordt gesproken over een epidemie en overheidsmaatregelen. De Wereld Gezondheidorganisatie pleit voor krachtige maatregelen. Het Kenniscafé stelt de nodige vragen: wat is obesitas? Waarom worden we langzaam (of minder langzaam) steeds dikker? Is het een welvaartsziekte? Waarom treft het dan voornamelijk mensen in minder rooskleurige sociaal-economische situaties? Presentator: Martijn van Calmthout.