34 miljoen voor restauratie van rijksmonumenten

ROTTERDAM, 19 mei. Minister Plasterk van OCW heeft 34 miljoen euro aan subsidiegeld verstrekt voor de restauratie van elf rijksmonumenten die kampen met achterstallig onderhoud. Het grootste bedrag, bijna vier miljoen euro, werd toegekend aan de voormalige strokartonfabriek `De toekomst` in Scheemda. De rooms-katholieke parochie `HH. Laurentius en Elisabeth` in Rotterdam en een voormalige timmerfabriek in Vlissingen kregen elk 3,5 miljoen euro subsidie. De elf rijksmonumenten maken deel uit van een `kopgroep` van gebouwen waar het meeste restauratiegeld voor nodig is. In totaal wordt dit jaar 88 miljoen euro aan restauratiegelden verstrekt. De Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM) onderzocht namens de minister welke gebouwen het meest in aanmerking kwamen voor de subsidies.