1 KIJKEN

Wat is echt en wat is virtueel? Molotov Alva gaat er naar op zoek in Second Life

Second Life Odyssey, online documentaire

www.molotovalva.com

Een man uploadt zijn leven naar de virtuele wereld van Second Life en verdwijnt van de aardbodem. Zijn zoektocht naar het verschil tussen echt en virtueel en hoe je de materiële wereld kunt overstijgen, legt hij vast in videodagboeken. Filmaker Douglas Gayeton verwerkte dit verhaal tot een tiendelige minidocumentaires, die totaal 52 minuten duren. Dit is het verhaal achter Molotov Alva and his search for the creator, met als ondertitel A Second Life Odyssey. Sinds 9 mei zijn de afleveringen, in een carrousel, op internet te zien. Het thema van de film is „the carbon based world versus the silicon based world”. De wereld in Second Life lijkt bedrieglijk echt. Maar waarom zou je een huis bouwen als je het niet koud krijgt, en wat heb je aan een keuken als je toch geen honger krijgt. Molotov Alva is geproduceerd door het Nederlandse Submarine. In augustus 2007 zette het deel 1 van de serie al op YouTube, waar het in korte tijd furore maakte en de aandacht trok van Amerikaanse tv-zenders. Eén daarvan kocht de rechten en zendt de film binnenkort uit. In Nederland volgt in augustus de VPRO. (CJ)