Verbetering

Koude lucht uit Scandinavië en warme lucht uit de omgeving van Spanje botsen boven Nederland. De bewolking overheerst en er valt op veel plaatsen opnieuw regen. De koudere lucht wint uiteindelijk. De temperatuur ligt voorlopig op een lager niveau, maar de zon keert terug en het blijft vanaf zondag overwegend droog.

Vandaag komt er veel bewolking voor en zijn er op veel plaatsen buien. Ook onweer is mogelijk. In het uiterste noorden blijft het tot ver in de middag droog en als het later op de dag ook hier regent stellen de buien niet meer zoveel voor. De temperatuur wordt 14 tot 18 graden en vooral in het noorden waait een stevige noordoosten wind. Zondagnacht trekken de buien weg naar Duitsland. In het oosten en zuidoosten begint de dag nog met veel bewolking en enige regen, elders is het droog. Vanaf de Noordzee breiden flinke opklaringen zich langzaam uit. Met 14 tot 16 graden ligt de middagtemperatuur net iets onder normaal.

Begin volgende week waait de wind uit het noorden. De aangevoerde lucht is vrij koud en dat merken we vooral ’s nachts. In het binnenland koelt het af naar een graad of 5. Overdag zorgt de zon voor 15 tot 18 graden. Het blijft droog en zonnig.