Radio Voorkeur

O.V.T. Terugblik op mei 1968, een roerig jaar in Europa, met een rechtstreekse uitzending vanuit het debatcentrum Tumult in Utrecht. Column van de schrijfster Nelleke Noordervliet. Laatste deel van documentaire over vijfhonderd Oost-Europese joodse kinderen die via Apeldoorn naar Israel emigreerden. Radio 1, 10.04-12.00u.

Opium. Regisseur Theu Boermans vertelt over het stuk dat De Theatercompagnie speelt, De Eenzame Weg van Arthur Schnitzler. Jazzpianist Jeroen van Vliet komt vertellen over zijn nieuwste cd The Poet & Other Tales. Verder aandacht voor de jaarlijkse Annie M.G. Schmidtweek, gericht op het levend houden van het werk van de schrijfster. Radio 1, 19.04-20.04u.

Verum, bonum, pulchrum. In de 14de eeuw reisde broeder Odoric van Friuli naar Indonesië, Ceylon en China. Zijn reisverslag – Odoric van Friuli, Mijn reis naar het verre oosten. Een reisverslag uit het begin van de veertiende eeuw – is nu vertaald door Vincent Hunink en Mark Nieuwenhuis. Verder een bezoek aan het klooster van de Zusters van Liefde in Tilburg, dat nu dienst doet als bestuursgebouw en museum. Radio 5, 23.00-0.02u.