Radio Voorkeur

Opium. Schrijfster Carolijn Visser reisde in de jaren tachtig al op eigen gelegenheid rond door het toen nog tamelijk hermetisch gesloten China. Ze ging de afgelopen maanden terug, op zoek naar de werkelijkheid achter de welvarende façade. Haar nieuwe boek heet Shanghai Skyline. Andere gasten: Piet Calis over Joost van den Vondel en baritonsaxofonist Ties Mellema over zijn liefde voor de saxofoon. Radio 1, 19.04-20.00u.

Opera live: Kwasi en Kwame. Opera gebaseerd op het boek De zwarte met het witte hart van Arthur Japin. Door het ensemble Domestica Rotterdam o.l.v. Wim Steinmann. Radio 4, 19.02-23.00u.

De wandelende tak: Alemu Aga & Zerfu Demissie. Reportage over de baganna, de ‘harp van koning David’. Dit instrument, al bekend uit het Oude Testament, wordt sinds mensenheugenis in Ethiopië gebruikt voor de begeleiding van geestelijke liederen. Radio 6, 20.03-21.00u.

Simek ’s nachts. Martin Simek praat met beeldend kunstenaar Teun Hocks, die altijd zelf het onderwerp is op zijn surrealistische schilderijen. Radio 1, 0.04-1.00u.