Guitar Hero leert drummen in kleuren

Muziek maken met behulp van kleuren, dat moet wel te maken hebben met het beroemde kleurennotatiesysteem uit Zwammerdam. Maar nee, het is de manier waarop de kopers van het spel Guitar Hero IV muziek leren maken. De nieuwste uitbreiding is een drumstel in kleurcodes, zo verklapte tijdschrift Game Informer. De zwarte kunststof trommels (elektronische pads)

GH_drumkit.jpgMuziek maken met behulp van kleuren, dat moet wel te maken hebben met het beroemde kleurennotatiesysteem uit Zwammerdam. Maar nee, het is de manier waarop de kopers van het spel Guitar Hero IV muziek leren maken. De nieuwste uitbreiding is een drumstel in kleurcodes, zo verklapte tijdschrift Game Informer. De zwarte kunststof trommels (elektronische pads) zijn groen, blauw en rood en de bekkens hebben een gele kleur. Zo kun je met een beetje oefening meespelen met liedjes van Van Halen, Linkin Park en The Eagles.

[UPDATE: Dit spel gaat Drum Hero heten, meldt lezer Mike Levie.]

RB_drumkit.jpgZo’n nepdrumstel is niet helemaal nieuw. Het concurrerende spel Rock Band had al fake slagwerk gebouwd (foto links), ook inclusief kleurcode. Bij dit apparaat (vijftig dollar) krijg je geen plastic bekkens, maar je kunt er wel deze leuke dempers voor kopen - om de buren te vriend te houden. Het drumstel van voor de Hero-serie  is volgens ontwikkelaar Neversoft muisstil en aanslaggevoelig. Voor het muzikale effect, dus. Maar wie muzikaal is, spaart natuurlijk liever door voor een echte drumkit voor thuis.

Zowel Guitar Hero als Rockband zijn geschikt voor Xbox 360, PS3 en Wii en mateloos populair. Daarom is er een bloeiende markt in virtuele band-artikelen Professionals hebben zelfs al een eigen Guitar Hero gitaarstandaard of kopen een speciale gigbag om hun plastic gitaren mee te nemen op tournee. Het wachten is op de eerste plastic groupie, voor Guitar Hero V.

    • Marc Hijink