Fraude kost Montgomery vier jaar cel

Voormalig atleet Tim Montgomery is door een rechtbank in White Plains veroordeeld tot een gevangenisstraf van 46 maanden. De Amerikaan kreeg de straf van bijna vier jaar wegens bankfraude en witwassen van geld, in een zaak waarin eerder zijn voormalige vriendin Marion Jones ook werd veroordeeld.

In 2005 werd Montgomery, voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter, al door de sportautoriteiten geschorst wegens een dopingaffaire. De Amerikaan stopte destijds met atletiek. Hij verloor zijn record en titels. Er loopt nóg een rechtzaak tegen hem, die verband houdt met handel in dope. Als gevolg daarvan zat hij al in voorarrest.

Jones werd begin dit jaar ook veroordeeld tot een gevangenisstraf van een half jaar. Ze had onder meer onder ede gelogen over het gebruik van verboden middelen. (ANP)