Zanger Thee Oh Sees klinkt als een lachende heks

cd pop Thee Oh Sees:The Master’s Bedroom Is Worth Spending A Night In ***--

cd pop

Thee Oh Sees:The Master ’s Bedroom Is Worth Spending A Night In ***

De band Thee Oh Sees (ook bekend als The OCS) klinkt onbekend, maar maakte wel al acht cd’s, en voorman John Dwyer is van het soort dat in vijf Amerikaanse garagebands (waaronder The Hospitals en The Trawggs) tegelijk zit. Dwyers manier van zingen is steeds herkenbaar; als een lachende heks spuugt hij de woorden in het mondstuk van een oude telefoon.

De esthetiek van de cd The Master’s Bedroom Is Worth Spending A Night In, is gruizig en bezeten. Dat zijn kenmerken van wel meer garagegroepen, maar dit kwartet doet het op zo’n uitgebeende manier dat de gedisciplineerde werkwijze, ondanks hun voorkeur voor chaos, indrukwekkend is. Terwijl Dwyer zijn bezeten zang levert, zoals in Graveyard Drug Party, of Ghost In The Trees, geeft Bridget Dawson haar onderkoelde commentaar in de koortjes, en speelt de band het kale, dwingende ritme van de duivel op de dansvloer. Maar de gitaren kunnen prachtig rauw meanderen.

Hoe wild deze band echt is, valt te zien op 28 mei in Doornroosje in Nijmegen, en 29 mei in Paradiso, Amsterdam.

    • Hester Carvalho