Wie vermoordt de iPhone?

Blackberry Bold 9000

Terwijl op het Hebben-weblog druk wordt gediscussieerd over de vraag of de HTC Touch Diamond al dan niet een iPhone-killer is, kondigt RIM de nieuwe blackberry aan die het tegen Apple’s smartphone moet opnemen. De Blackberry Bold heeft veel opties voor multimedia en dezelfde schermresolutie (480 x 320 pixels) als de iPhone – speelt ook mp4-video’s af. „Zie het maar als een iPhone met een kapot aanraakscherm”, luidt het honende commentaar van een van de gadgetweblogs. Flauw, want deze 3G Blackberry heeft een toetsenbord dat vooral de ‘veelmailers’ prettig vinden. Ondertussen zinderen de Apple-blogs over de nakende iPhone 3G en meldt weblog Boy Genius Report dat er een blackberry op komst is zonder toetsenbord en met aanraakscherm. De Thunder zou het apparaat heten. Vooralsnog geldt eerst zien, dan geloven. En dan: Hebben!

Marc Hijink

Meer specificaties van de Blackberry op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink