Status, dure kleren, zomer en liefde

cd pop Estelle:Shine ***--

cd pop

Estelle: Shine ***

Voor het tweede album van de Britse zangeres Estelle trok haar nieuwe beschermheer John Legend een blik bekende vrienden open.

Zo rapt Kanye West op de heerlijk arrogante hitsingle American Boy over zijn status en dure kleren, schmiert de soulstem van Cee-Lo Green op een productie van PlantLife en mengen Wyclef Jean, will.i.am en Mark Ronson ieder een aantal muziekgenres tot aanstekelijke urban pop.

Wyclef en productiepartner Jerry ‘Wonda’ Duplesis maakten met No Substitute Love een reggae light-bewerking van onder meer George Michaels Faith en Ronson stoft het oude dancehall-nummer Double Barrell af voor het al even zomerse Magnificent.

Estelle kan zingen, rappen en toasten en is tegelijk lief en streetwise. „Don’t tell me you love me just because you’re in the mood”, zingt ze bijvoorbeeld. Het gaat veel over liefde, maar nergens komt het echt tot leven. Als vocalist is Estelle veelzijdig, maar niet spannend en zodra het tempo rustiger is, wreekt zich dat. Ook het gastoptreden van uitvoerend producent John Legend is wat saai.

De manier waarop hij hier put uit pop-, hiphop- en reggaeklassiekers is bij vlagen briljant, maar als geheel kabbelt het te veel om indruk te maken.

    • Saul van Stapele