Shortlist Samuel Johnson-prijs

rotterdam, 16 mei. In Engeland is de shortlist bekend gemaakt met de zes non-fictieboeken die kans maken op de prestigieuze Samuel Johnsonprijs. Volgens de bookmakers maakt Patrick French` biografie van schrijver V.S. Naipaul de meeste kans op het prijzengeld van 37.500 euro. Behalve het boek van French, getiteld The world is what it is: the authorized biography of V.S. Naipaul, zijn genomineerd The suspicions of Mr. Whicher or the murder at Road house hill van Kate Summerscale, Blood river: a journey tot Africa`s broken heart van Tim Butcher, The whisperers van Orlando Figes, Crow country van Mark Cocker en The rest is noise van Alex Ross. French` boek is in Engeland omstreden omdat Nobelprijswinnaar V.S. Naipaul er zeer negatief uit naar voren komt. De winnaar van de Samuel Johnsonprijs wordt 15 juli bekendgemaakt.

Een recensie van het boek van Patrick French staat vandaag op pagina 13 van Boeken.