Radio Voorkeur

Desmet live. Publiciste Tjitske Lingsma schreef Het Verdriet van Ambon, een boek over het conflict tussen christenen en moslims en de oorzaak daarvan. De paneldiscussie gaat over Nederlandse helden en nationalisme n.a.v. het boek De Verheerlijking van het verleden van Lotte Jensen. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Wielrenfotograaf Chris de Bode praat over zijn werk en de expositie daarvan in de Kunsthal. Radio 1, 19.04-20.00u.

De dag van de Nederlandse jazz in Amersfoort. Rechtstreeks verslag van de jaarlijkse bijeenkomst van mensen die betrokken zijn bij jazz in Nederland, met interviews, concerten en discussies. Radio 6, 14.02-0.00u.

Legendarisch live.Optreden van de band Clouseau tijdens Parkpop, Den Haag, 1990. Radio 2, 23.05-0.00u.

Casa Luna. Docente Nederlands Anita van der Hulst woont en werkt in Belgrado. Zij vertelt over haar leven in de hoofdstad van Servië, de reacties op de verkiezingswinst van president Tadic en over de feestelijkheden in het kader van het Songfestival dat dinsdag begint. Radio 1, 0.02-0.45u.