Parkeerradiomobieltje

Bij autoradio JVC verhogen toeters en bellen de veiligheid de KD-AVX44 (649 euro)

Bij de nieuwste autoradio van JVC staat veiligheid centraal. Met een handbeweging voor het display laat de sensor het apparaat zich aanzetten. De oplichtende cirkel dient vervolgens als aanraakschermpje. Behalve naar de radio is ook naar mp3-muziek te luisteren. Wie stilstaat kan kijken naar een film die van internet is gedownload.

De KD-AVX44 (649 euro) kan ook overweg met mobiele telefoons die Bluetooth aan hebben staan. Wordt zo’n mobieltje herkend, dan kan er via de toetsen worden getelefoneerd. De ingebouwde microfoon van dit multimediasysteem neemt het van de telefoon over. Handig is ook dat het schermpje van het systeem te gebruiken is voor het weergeven van sms-berichten, gemiste oproepen en complete telefoonboeken met maximaal 5.000 telefoonnummers. Daarvoor hoeft de telefoon de binnenzak niet meer uit.

Om tijdens lange ritten van voldoende muziek verzekerd te zijn, kan een externe harddisk worden aangesloten. Een iPod aansluiten is mogelijk met behulp van een optionele adapter. Als extra is ook een bumpercam aan te sluiten voor hulp bij het inparkeren.

Laurens van Aggelen

    • Laurens van Aggelen