op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Staatssecretaris Aboutaleb, minister Vogelaar, eurocommissaris Kroes en prinses Máxima maken de ‘Inspirator 2008’ bekend in Den Haag De Haagse zakenbank NIBC presenteert vandaag haar kwartaalcijfers en een nieuwe directeur. In april moesten aandeelhouders nog 400 miljoen bijstorten om de bank in leven te houden.

Vandaag in de weblogs

nrc.next verkopen doe je zo

Afgelopen woensdag waren 24 teams 24 uur bezig om reclame te bedenken voor nrc.next. Een initiatief van stichting Jonge Honden. nrc.next had een eigen prijs voor de meest opvallende en originele inzending, die niet gebruikmaakte van traditionele media zoals print en tv.

De winnaars van de next.award ontwierpen een kartonnen hoofd en plakten dit op allerlei plaatsen waar studenten te vinden zijn. Ze krijgen een paginagrote advertentie in de krant, vrij te besteden.

Bekijk de winnaars via nrcnext.nl/nextlog

Hillary vs. Monthy Python

Hillary Clinton weet niet van opgeven. Gisteren haalde de politiek chroniqueur van The Washington Post zelfs de beroemde dead parrot sketch van Monthy Python erbij om die te vermengen met Hillary’s weigering om de handdoek in de ring te gooien. „Het grappigste stuk dat ik in maanden heb gelezen” schrijft correspondent Tom-Jan Meeus op zijn webblog.

Lees het artikel en bekijk Monthy Python via nrcnext.nl/race08

En verder...

De openingsfilm in Cannes

„Het heeft wel iets om het grootste en belangrijkste filmfestival van de wereld te openen met een film over blindheid. Maar die zelfspot zou pas echt geslaagd zijn als Blindness van Fernando Meirelles een betere film zou zijn.”

Lees meer over Cannes op nrc.next.nl/cannes