Nat intermezzo

Morgen volgt vanuit België nog regen. Daarna keert het droge en vrij zonnige weer terug, zij het met bescheiden temperaturen. Voordat het in het hele land weer 20 graden wordt, is het waarschijnlijk al weer het einde van de volgende week.

De neerslag van vandaag viel lang niet overal. Opnieuw bleven de noordelijke provincies droog. Elders kwam het plaatselijk met bakken uit de lucht, onder meer in Gelderland.

Vanavond is het droog, wat nevelig, lokaal zijn een paar mistbanken aanwezig. Met weinig wind koelt het af tot circa 10 graden. In de late nacht begint het in het zuidwesten te regenen. Die neerslag spreidt zich uit naar het midden van het land en net als vandaag kan het plaatselijk stevig regenen. Op enkele plekken kan zo’n 20 millimeter of meer vallen en lokaal is onweer mogelijk.

Morgenmiddag is overal regen mogelijk – ook in het noorden – , maar de intensiteit neemt wel wat af. Er staat weinig wind in het zuidoosten van het land, terwijl elders een veelal matige noordooster waait, kracht 3 tot 4. Aan de noordwestkust kan de wind tijdelijk aantrekken naar vrij krachtig, 5 Bft. De maximumtemperatuur is 16 graden. In de nacht van zaterdag op zondag blijft her en der wat regen vallen. Het laatste restje trekt zondagochtend via Limburg weg. Op de meeste plekken is het zondag dan ook droog, met vanuit het noordwesten heel geleidelijk fraaie opklaringen.