Nancy Spero

Nancy Spero Amsterdam Al 50 jaar protesteert Nancy Spero (1926) met haar kunst tegen mannelijke overheersing en tegen machtsmisbruik in het algemeen. Uit een nieuw boek en een kleine expositie blijkt wel dat haar werk milder is geworden. Haar tekeningen op grote vellen papier werk ogen ijl en fragiel. De manier van tekenen, schetsmatig en direct, met wrijven, krassen, weghalen en weer overheen tekenen resulteert in een expressieve, fysieke textuur. Spero Speaks t/m 22 juni in De Appel, Nieuwe Spiegelstraat 10, Amsterdam. Di t/m zo 11-18u. Inl 020-6255651en www.deappel.nl NANCY SPERO To the revolution, 1981 Handdruck, Malerei und Collage auf Papier 52 x 288 cm Courtesy Barbara Gross Galerie, München

Amsterdam

Al 50 jaar protesteert Nancy Spero (1926) met haar kunst tegen mannelijke overheersing en tegen machtsmisbruik in het algemeen. Uit een nieuw boek en een kleine expositie blijkt wel dat haar werk milder is geworden. Haar tekeningen op grote vellen papier werk ogen ijl en fragiel. De manier van tekenen, schetsmatig en direct, met wrijven, krassen, weghalen en weer overheen tekenen resulteert in een expressieve, fysieke textuur.

Spero Speaks t/m 22 juni in De Appel, Nieuwe Spiegelstraat 10, Amsterdam. Di t/m zo 11-18u. Inl 020-6255651en www.deappel.nl