Kort nieuws

Touwtjespringen In een sporthal in Sydney, Australië, hebben vijfenvijftigduizend jongens en meisjes tegelijk touwtje gesprongen. Ze wilden het wereldrecord, dat op 7.632 touwtje springers stond, ruim overtreffen. foto: AFP School children skip rope in a gym in Sydney, Australia, Friday, May 9, 2008, in an attempt to break the Guinness World record for the amount of people skipping at the same time. School kids around Australia are hoping they will set a new record of 55,000 skippers, jumping well over the old mark of 7,632. (AP Photo/Rick Rycroft) Associated Press

Touwtjespringen

In een sporthal in Sydney, Australië, hebben vijfenvijftigduizend jongens en meisjes tegelijk touwtje gesprongen. Ze wilden het wereldrecord, dat op 7.632 touwtje springers stond, ruim overtreffen. foto: AFP

Water naar Barcelona varen

In Barcelona mogen de zwembaden niet gevuld worden met water. Door de aanhoudende hitte zijn rivieren droog komen te liggen en is er een watertekort ontstaan. Per schip wordt er nu zelfs water naar Barcelona gevaren.