Gustav Klucis

Gustav Klucis Den Haag In het prentenkabinet van het Gemeentemuseum is de eerste overzichtstentoonstelling van Gustavs Klucis (1895-1938) in Nederland te zien. Klucis was een leerling van Kazimir Malevich en is te beschouwen als de pionier van de constructivistische fotomontage in Rusland. De presentatie omvat tekeningen, affiches, briefkaarten, boekomslagen en tentoonstellingsontwerpen, waarin de fotomontagetechniek als krachtige nieuwe kunstvorm en propagandamiddel naar voren komt. T/m 13 juli in Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41, Den Haag. Di-zo 11-17u

Den Haag

In het prentenkabinet van het Gemeentemuseum is de eerste overzichtstentoonstelling van Gustavs Klucis (1895-1938) in Nederland te zien. Klucis was een leerling van Kazimir Malevich en is te beschouwen als de pionier van de constructivistische fotomontage in Rusland. De presentatie omvat tekeningen, affiches, briefkaarten, boekomslagen en tentoonstellingsontwerpen, waarin de fotomontagetechniek als krachtige nieuwe kunstvorm en propagandamiddel naar voren komt.

T/m 13 juli in Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41, Den Haag. Di-zo 11-17u