Felicitaties Poetin aan Advocaat, rellen in centrum Manchester

MOSKOU. De Russische premier en voormalig president Vladimir Poetin heeft trainer Dick Advocaat woensdagavond persoonlijk gefeliciteerd met het winnen van de UEFA Cup. Zenit St. Petersburg veroverde voor het eerst in de clubgeschiedenis de begeerde Europese voetbalbeker door in de finale Glasgow Rangers met 2-0 te verslaan. ”Deze zege is het bewijs van de vooruitgang in het Russische voetbal”, zei Poetin. Felicitaties kwamen ook van het Moskouse patriarchaat van de Russisch-orthodoxe kerk. Teleurgestelde fans van Glasgow Rangers lieten in de nacht van woensdag op donderdag een spoor van vernielingen achter in het centrum van Manchester, waar de wedstrijd was gespeeld. De straten lagen bezaaid met kapotte bierflessen en omvergegooide prullenbakken, meldde de BBC.