Emanuelson niet naar EK, nieuwe kans Boulahrouz

ZEIST, 16 mei. Urby Emanuelson moet het Europees kampioenschap voetbal aan zich voorbij laten gaan. De Ajacied viel vandaag af uit de voorlopige selectie van Oranje. Ook Kew Jaliens (AZ), Hedwiges Maduro (Valencia) en Danny Koevermans (PSV) maken niet langer deel uit van de selectie van bondscoach Marco van Basten. Khalid Boulahrouz, die niet bij de voorlopige selectie zat, moet zich dinsdag wel melden in Noordwijk voor de eerste trainingsweek van Oranje. De technische leiding wil inzicht krijgen in de fysieke gesteldheid van de Sevilla-verdediger, die weer fit is na enkele maanden blessureleed en dus nog kans maakt op deelname aan het EK. Eerder deze week liet Clarence Seedorf weten niet in te gaan op een eventuele selectie voor het EK. De middenvelder van AC Milan meldde zich af, omdat hij bij Van Basten het vertrouwen mist. De voorlopige selectie bestaat nu uit 26 spelers. Van Basten moet zijn definitieve selectie van twintig veldspelers en drie doelmannen op 28 mei bij de Europese voetbalbond UEFA inleveren. De selectie telt nu vier keepers.