een weekeinde vol sport

Voetbal, play-offs, RTL 4, zon 19.00 uur

FC Twente maakt een kans volgend jaar voorronde Champions League te spelen. In de eerste ontmoeting met Ajax won de ploeg met 2-1, zondag is de return. NAC en NEC maken af waaraan ze gisteren zijn begonnen.

Voetbal, FA Cup (finale), BBC 1, zat 13.10 uur

Het toernooi om de Engelse beker, de FA Cup, kende een onvoorspelbaar verloop met als uitkomst twee verrassende finalisten. Op Wembley strijden Portsmouth en de Welshe club Cardiff City morgen om de beker, en om een UEFA-Cupticket. De Europese voetbalbond heeft al toegezegd dat Cardiff City als ‘Engels’ team aan het UEFA-Cuptoernooi mag deelnemen als het de finale wint.

Hockey, Champions Trophy (v), WDR, zat 15.00 uur (en play-offs)

Nooit waren de medaillekansen voor de Nederlandse hockeyvrouwen zo klein bij het jaarlijkse zeslandentoernooi. Bondscoach Marc Lammers, die morgen in Mönchengladbach aan zijn achtste en laatste Champions Trophy begint, mist elf speelsters uit de voorlopige olympische selectie. Reden: dit weekeinde zijn de internationals van Amsterdam (zes) en Den Bosch (vijf) nog verwikkeld in de strijd om het landskampioenschap. „We kunnen misschien derde worden. Dat is het hoogst haalbare”, gaf Lammers toe in de aanloop naar het openingsduel morgen tegen olympisch kampioen Duitsland. De hockeysters van Amsterdam ontvangen morgen Den Bosch (13.00 uur), zondag is de return in Den Bosch (12.00 uur). Als er dan nog geen beslissing is gevallen, wordt 24 mei een beslissingsduel gespeeld. De mannen van Amsterdam gaan zondag op bezoek bij Bloemendaal in de strijd om de landstitel (15.35 uur). Rotterdam speelt in en tegen Tilburg (15.00 uur) om de derde plaats, die recht geeft op een plaats in de Euro Hockey League.

RTL MotoGP Frankrijk, RTL 7, zon 13.55 uur

MotoGP-coureur Jorge Lorenzo is weer fit. Zondag bij de Grote Prijs van Frankrijk op het circuit van Le Mans zal hij weer aan de start verschijnen. Twee weken geleden ging de wereldkampioen in de 250cc onderuit in de training voor de Grote Prijs van China en brak zijn enkel. Maar volgens de artsen kan hij dit weekeinde weer racen.