Drukke avondspits door tweede dag staking streekvervoer

UTRECHT. Zo`n half miljoen tot een miljoen mensen moesten het gisteren weer stellen zonder de streekbussen, door de staking van de chauffeurs. De onderhandelingen tussen de bonden en de werkgevers zijn nog steeds niet hervat. Wanneer er geen beweging in het cao-conflict komt, gaan de stakingen eind mei verder. Om leerlingen die examen moeten doen niet te duperen, zal buiten de spits gestaakt worden. Als daarna nog steeds geen overeenstemming is bereikt, leggen de bonden het streekvervoer in dezelfde gebieden als nu vanaf 1 juni weer helemaal plat. De ANWB sprak gisteren van een drukke avondspits, die mede werd veroorzaakt door de staking. Rond kwart voor zes stond er ruim 400 kilometer. Vooral rond Amsterdam en Utrecht was het erg druk. Tegen half acht waren de meeste files verdwenen. Ook de ochtendspits was drukker dan normaal. De drukte op de wegen werd mede veroorzaakt door de streekvervoerstaking.