Dikke Dieren

Uit de kluiten gewassen dwergkonijnen in hokken, luie katten met een dubbele onderbuik, honden die hijgend en strompelend een verplicht blokje om doen. Bijna de helft van de Nederlandse huisdieren is te dik. Ze snacken te veel en bewegen te weinig. Dat zegt Stichting Platform Verantwoord Huisdierenbezit (PHV) die dit heeft onderzocht. En als we om ons heen kijken, hebben ze wel gelijk. We geven onze dieren vaak een overdaad aan lekkernijen. In Ohama Park, een dierentuin in Osaka (Japan) zijn de resusapen een jaar geleden op dieet gezet door hun verzorgers. Ook zij kampten met overgewicht. Echt dunner zijn ze er nog niet op geworden, want bezoekers blijven de resusapen lekkertjes toewerpen. En het spreekt voor zichzelf dat de apen dat opsmikkelen. Zolang er gevoerd wordt, wordt er gegeten.

Heb jij een te dik huisdier? Stuur een foto en vertel!