Denise Rivera doet aan risicospreiding

cd latin Denise Rivera:Un nuevo Ser ***--

cd latin

Denise Rivera: Un nuevo Ser ***

Ze spreekt perfect Nederlands en zong voor koningin Beatrix in Franeker en Makkum. Maar wel in het Spaans, omdat ze daar optrad met de (Friese) band Salsa Caliente en ze nu eenmaal een latin achtergrond heeft.

Denise Rivera werd geboren in La Paz, de hoofdstad van Bolivia, studeerde communicatie in de VS en verdeelde in Spanje haar tijd tussen het presenteren van tv-programma’s en het zingen bij latin big bands.

Dat Denise Rivera met haar mooie, volle alt doet aan risico-spreiding blijkt ook uit deze cd, de eerste geheel op haar eigen naam.

In het beroemde Alfonsina y el Mar over de zelfgekozen dood van de Argentijnse dichteres Alfonsina Storni gaat ze met succes de diepte in. Dat geldt ook voor de titelsong, een bewerking van een liedje van de Nederlanders Fluitsma & Van Tijn.

Bij enkele deuntjes van Rivera zelf, met name de meezinger Vaya Caramba, zou een salsa (big) band beter hebben gepast, maar in het naar Afrika ruikende Dicen ondersteunt het kwartet met twee gitaren, bas en percussie haar op een passende manier.

Ook de Spaanse versie van Nooit meer een Morgen, bekend van Marco Borsato, klinkt goed, al had iets meer drama best gemogen.

    • Frans van Leeuwen