Boogschutters zetten stap naar de Spelen

VITTEL. Boogschutter Ron van der Hoff heeft voor Nederland een startplaats op de Olympische Spelen in Peking verdiend. De recurveschutter uit Ysselsteyn eindigde gisteren tijdens het Europese kwalificatietoernooi in Vittel als derde. De eerste drie van het evenement veroverden voor hun land een startplek op het olympisch toernooi. De prestatie van Van der Hoff houdt niet in dat Nederland in Peking bij de mannen vertegenwoordigd zal zijn. Tijdens de komende twee wereldbekerwedstrijden in Antalya en Boé zal in elk geval één schutter de kwartfinales moeten halen. Dat is de aanvullende eis van sportkoepel NOC*NSF. Mochten er meer dan één aan die eis voldoen, dan gaat de schutter met de meeste punten aan de hand van het wereldbekerklassement en het Europees kampioenschap.