Beatrix heeft plannen tot eind volgend jaar

Koningin Beatrix heeft de staatsbezoeken voor het jaar 2009 al gepland. Dat zei ze gisteren op staatsbezoek in Estland. De 70-jarige vorstin lijkt dus nog steeds volop zin te hebben in haar functie.

Om welke staatsbezoeken het volgend jaar gaat, werd niet duidelijk. Maar haar agenda zit voor de komende twee jaar zelfs al vol.

De vorstin vindt het belangrijk de nieuwe landen van de Europese Unie te bezoeken, vertelde ze. Ze ziet het als een morele plicht. Beatrix prees de moed en het nieuwe leiderschap van Estland.

De koningin bezocht gisteren onder meer het IT-bedrijf Skype. Ze gaf toe dat een en ander niet helemaal haar „cup of tea” is. Ze gebruikt ook nog helemaal geen computer, vertelde ze. Ze is „ontzettend on-technisch”. Ze begrijpt prima wat er allemaal gebeurt op dit gebied, maar hoe het precies in zijn werk gaat, dat is een ander verhaal. Zelfs e-mailen doet ze niet.

Bij Skype in Tallinn kreeg ze donderdag een skype-telefoon, dus misschien moet ze het hele mailen overslaan en meteen gaan skypen, grapte ze. „Maar er is ook altijd nog gewoon telefoon”, relativeerde koningin Beatrix. (ANP)